Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се сменя топката на скоростния лост?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се сменя топката на скоростния лост?

Видях в едно магазинче топка за скоростен лост и си го взех. Има към него комплект различни снадки, винтчета и шестограм. Казаха ми,че са стандартни и няма да имам проблем със смяната. Обаче като разгледах лоста на Алфата, не можах да разбера как се маха топката. Цялото лостче се повдига. Разкочах калъфа, видях някакъв механизъм, но пак не можах да разбера как се маха. Някой има ли идея как става? Или пък смяната въобще няма да може да стане?
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD '99

Доколкото знам топката се издърпва нагоре
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Има такава тема, дърпаш яко нагоре като внимаваш да не счупиш огледалото за задно виждане или предния джам.
      sigpicex
      147Q2
      300bhp/606nm
      Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Мерси много Сори, не съм видял, че има такава тема вече. Може да изтриете темата.

Comment

Топка!!!

Първоначално публикувано от minddwell
          Мерси много Сори, не съм видял, че има такава тема вече. Може да изтриете темата.
          Само да вметна един съвет от свой опит! Запази си оригиналната топка за лоста, защото ще ти се наложи пак да я ползваш! Тази,която си купил рано или късно ще те разочарова, поради примитивния начин на закрепване с 3 птитягащи винтчета които стягат една пластмасова втулка и тя се развива с времето, после пак я стягаш и така докато се пукне пластмасата! Все пак успех!
          Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

JORDI, прав си, аз вече се разубедих да я сменям. Много варварска работа, пък и при махането може да пострада. Кожата й е поизтъркана, но пък си е оригинална и е залепена перфектно

Comment

при мен оригиналната топка беше гумена и много издьрпана, и морах да я сменам, и при мноого модификации испадна перфектно таква една пластмасова. Но все пак ако намерам оригинална кожена ще я наместам.

Поздрав Кирил
              ALFA 145 1.6 BOXER

Comment

Working...
              X